Tuesday, September 23, 2008

Telur

Teresa Kok yang merupakan Ahli Parlimen Seputeh yang dibebaskan daripada tahanan ISA baru-baru ini mendakwa bahawa makanan yang diberikan kepadanya sepanjang berada di dalam tahanan adalah sama seperti makanan anjing.

Makanan anjing yang dimaksudkannya itu adalah telur separuh masak. Secara tidak langsung beliau telah pun menghina sesiapa sahaja yang pernah makan telur separuh masak ini samada orang kaya mahupun miskin.

Amatlah menyedihkan apabila rezeki yang disajikan ini disamakan dengan makanan anjing.

10 comments:

zaidy said...

telur separuh masak?? hahahaha.......... agaknya anjing kt rumh die kot yg buat telur separuh masak....
taupun anjing 2 hina pada depa smpai mknn pun xnk di samakn dgn anjing tapi depa p bela anjing gak wat pa.sama macam xskedi samakn dgn babi tapi suka mkn babi...

p/s: da nama pun kafirullah

gaco said...

wtf! ok la tu.. aku teringin benar nak mkn telur stgh masak nie.. bole die ckp cam mknn anjing? hilang selera aku..

Very ungrateful person..

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن said...

yeke ni ko hilang selera gaco????hahahha

محمد حفيظي بن حاج عبد الرحمن said...

hang hingaq2 sgt nak kad raye..ambk kad blog aku tu..hehehe

Mohd Hanif B Md Yusuf said...

ak tgk brita tntng bnda ni, n xpercaya betul ngn aper dia ckp..
dia cover balik yg mknn tu mcm mknn anjing, bukan mknn anjing.. tp bukan sama ker guys?

then dia komen kt loyer(lawyer)dia, ckp dia mkn sup, ikan kembung, telur pagi, tghari n mlm.. kiranya menu yg sama jelah..wat do u expect nk mkn kt penjara? steak... agak2 la..kalau cmtu aper kate dia buat proposal utk smua banduan utk dpt mknn sedap2..pk diri sndri jer.apela.

aRiF AbDuL WaHaB said...

hahahaha...WTF tul la si RUMAH TeRES KOK niyh....hahahaha

ish3...tul ckp hanif n sume2 kat blog niyh...

ape la, klu kita bg banduan makan sedap2 kata kita buang duet lyn bnduan gitu...

tapi bile die sendiri yg jadik mcm banduan (hahahahaha) dia nak mkn sedap2 lak...ish3....

nak wat cmne, dh dasar tak reti bersyukur....

Syammil said...

betul tu anep..lepas tu boleh pulak cakap lain n media pulak yg dipersalahkannya

zaidy said...

teresa kok bukan lah muslimah yg perlu rasa bersyukur sbb tu die XPENAH BERSYUKUR....ni lah padahnya klu da trbiasa hdup sng sjak kecik ble kna sush cket da mrepek bukan2...gol yg xpnh merasa dduk dgn org bwhan mcm ni xlayak diagkat sebagi pemimpin.ataupun sbnarnya dakwaannya berunsur politik semata???

p/s: abih sume benda nk dijadikan bhn politik susah le.sok agaknya kene gigit ngan anjing sendiri pun nk dijadikan bhan politik....hahaha

jakiman said...

teresa kok ni dlu kes dia, dia nk buang tulisan jawi kat signboard jln and tukar dgn tulisan cina...

proposal dia berjaya n tulisan jawi tu dh dibuang,, signboard jln mana ak xingat r plak, rasnya salah satu tu jln bukit bintang kot..

masalah gak bila ada org besar xreti makna perpaduan kaum nih...

spatutnya sesama rakyat malaysia dia patut ada rasa hormat aar...

terlebey sudh gua kutuk ini org

Syammil said...

jakiman..

memang betul apa yang anda cakap tu.gambar dia yang pertikai tulisan jawi kat signboard pun ada..