Tuesday, August 12, 2008

08/08/08 - TU23 Tempang Lalu Tumbang

assalamualaikum..

masih x terlewat untuk aku post story gempak ni yang berlaku pada hari jumaat petang bertarikh 08/08/08 ..starting dr dalam class Mas Ubaid lg bila Najib (bukan nama sebenar) ajak abu & aku lawan bola kat PES.kononnya nak bagi chance kt aku sebab kalah PES dgn najib sblm 2..

aku x kesah kalah dgn najib ni.1-0 ja pn.dalam 10 game aku menang 9 kali.1 game ja kalah.9 game 2 aku bantai najib kaw2 punya.kalah skali x heran la.apalah sangat..haha

macam biasa, main PES kat rumah najib kat TU23.mula2 abu lawan dengan najib dulu.abu menang 2 game straight.pastu abu lawan dengan pak an plak tapi kalah.bagi aku, abu dah menang dengan najib pun dah kira ok sebab abu ni budak akademi aku & baru berjinak2 dalam dunia PES ni..

kini tibalah masa yang dinanti2kan.game aku yang disaksikan oleh abu (budak akademi aku), dayat demak (saksi @ pihak berkecuali), & pak an (bukan nama sebenar, guru najib @ otai PES kat TU23)..1st game aku menang dengan najib 3-2, 2nd game aku x bagi chance lagi dah terus hentam dia 5-1..haha

bila dah kalah najib pun x puas hati dengan aku.biasa la orang kalah memang cmni kn.dia cabar aku lawan dengan sifu dia plak, pak an..ramai orang cakap pak an ni otai PES kat area TU23.mula2 cuak gak pastu aku ok ja.abu & dayat support aku.thanx for supporting me...

1st game aku tewaskan pak an dgn 2-1..2nd game memang fight.last2 aku menang gak dengan 5-4.haha abis ja game kami kena halau dari rumah 2.aduh nasib baik xkena baling dgn kerusi ka botol ka apa.lega..

yang bestnya budak2 rumah aku yang diketuai oleh gaco & konco2nya sambut kemenangan aku & abu..gaco belanja US pizza malam 2 gak.dapat gak makan US pizza.haha sedap gak...

tarikh 08/08/08 ni jadi sejarah hitam bagi budak2 TU23 & akan tercatit dalam buku sejarah budak sekolah nnt sebab kalah PES dengan aku.haha untuk geng2 rumah pdud aku mintak maaf banyak2.bukan nak kutuk TU23 ni tapi dah memang kenyataan TU23 ni tempang lalu aku tumbangkan pada 08/08/08....

kepada najib & pak an, kalau nak revenge game, jumpa aku tahun depan pada 09/09/09 nanti ok.insyaallah kita akan jumpa lagi..

jangan marah ya kawan2..jz kidding!!!!!

wassalam

6 comments:

gaco said...

ape nie.. buat cerita dongeng ar plak kan.. orang2 kampung sekalian.. ini semua dusta pastu bole plak sogok aku dgn promote name aku..

gaco said...

aiseh.. pasal game pun nak ltak kat blog ke? x bermoral sungguh..

Hadi inc. said...

weh gem pny hal pun ltak dalam blog... wat malu blogger2 tu17 ja....
dah la menang dgn akademi,hang divisyen 2 mana leh..
ada bran meh lwn geng star kt atas ni..

ilovegrip said...

hmm ni apa cte plak ni...
ko mmg pndai wat cerita dongeng...
main dgn najib bole la...

bnda smple mcm ni pun nk bubuh dlm blog....nmpk sgt hidup ko membosankan..

org yg jarang menang mmg kecoh bila dia dh menang...

cik sha said...

hahahahaahah..sam2.
men game pun bule jadi citer ek?
adeh2...
fening2...

Syammil said...

cik sha..

hg kena faham.yg penting date 08/08/08 ni..aku dh 'kuburkan' bdk2 ni..haha