Monday, November 16, 2009

Tinggal Kenangan

Assalamualaikum.

Hari ini aku nak post satu cerita yang lain sikit special untuk kawan aku, Dayat LC. Kalau tengok pada tajuk posting ‘Tinggal Kenangan’ dan juga video klip Saleem ini, mesti ramai yang ingat ini cerita cinta. Tapi tidak sama sekali.

Cerita yang sebenarnya adalah berkaitan dengan helmet ARC pearl white kesayanganku yang telah dicuri di kawasan parking motor dekat Kompleks Bukit Jambul minggu lepas. Helmet tu aku ikat kat bawah seat motor sebelum masuk ke kompleks BJ tu. Dah settle jalan2 kat situ, terus turun bawah dan nak balik rumah.

Bila dah sampai kat motor, helmet kesayangan dah tak ada lagi. Yang tinggal hanyalah kenangan. Kenangan apa? Tali helmet yang melekat dibawah seat lepas kena potong tu la jadi kenangan. Frust dan sedih betul time tu. Sekarang ini kalau tengok balik kat tali tu terus teringat kat helmet ARC. Apa boleh buat, redha ja la dengan apa yang dah jadi ni.

Pesanan untuk penyangak helmet Bukit Jambul, berhenti sajalah buat kerja macam ni. Didunia ni mungkin boleh terlepas, diakhirat nanti belum tentu lagi. Fikir2kanlah.

Dayat, macam nilah ceritanya. Sekarang ni aku dah ada helmet baru la, helmet KHI pearl white sebagai pengganti. Tapi taklah best sangat macam ARC dulu tu.

ARC..kini tinggal kenangan..

10 comments:

pak9 said...

hahaha angkat helmet full-face la bro... pas2 kasi kat aku bwat kenangan gak. muahahaha

WRG9460 said...

la..
helmet hilang ke..
len kali bwk helmet 2..
jgn tggl kt moto..
kan dh tggl kenangan..
pasni angkat fullface la..
br puas ati..

p/s: ARC still the best..

Syammil said...

pak9..tak dapat la bai nak angkat fullface.aku naik cubprix ja la.haha

wrg9460..sebelum aku belah dari motor, tiba2 aku terasa risau kat helmet tu.hati aku berkata.maybe ada orang nak potong tali helmet aku nanti.tapi selamber ja la masuk.sekali kena potong betul.mmg benar kata hatiku..

yup..ARC pearl white is still the best!

fairuzsyazana said...

abg syammil, helmet ARC mahal ke? brapa? kalo KHI? ngah menservey helmet ni ;) hehe

Takziah atas kehilangan helmetmu itu =(

Syammil said...

fairuz..helmet arc ada 2 jenis.kalau arc astro rm100 lebih kot sekarang ni.time abg beli dulu rm90 ja.4 tahun dulu la.haha sebab tu sayang bila hilang..kalau arc discovery plak rm160 kot..helmet khi ni rm73.beli kat aloq staq.special offer..

fairuz beli helmet biasa2 dah la.tak payah beli helmet2 panas ni.nanti hilang sedih plak.haha

terima kasih diatas keprihatinanmu itu.haha

fairuzsyazana said...

makk aihhh..mahal bangat!
hehe...pkai yg besa je la =) wahahah....

xpe, hilang berganti ;)
mknenye suh abg syammil tukaq helmet baruuu la tu;)

Syammil said...

haha..tinggal kenangan

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]academic coredraw software, [url=http://firgonbares.net/]and cheap software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] animated windows vista wallpaper cheap oem software for
nero burning rom [url=http://firgonbares.net/]university student software discount[/url] buy dreamweaver cs
[url=http://firgonbares.net/]www macromedia com software flashplayer7[/url] 4 Mac WinZip
[url=http://firgonbares.net/]office 2007 enterprise will not install[/url] quarkxpress free how to guide
phone shop software [url=http://firgonbares.net/]educational software application[/b]

Anonymous said...

helmetku 2 bijik dah hilang kat area masjid jamek masa p shopping raya 3thn lpas..kes yang sama kena potong tali..hampeh tul..dah la helmet mahal2 belaka!

~~aiNuL

Syammil said...

ainul..hayati la lagu tinggal kenangan ni