Thursday, March 26, 2009

Fairus Dicekup

Fairus ditahan SPRM untuk membantu siasatan

GEORGETOWN: Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin, ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) bagi membantu siasatan dakwaan rasuah membabitkan sebuah syarikat kuari di Seberang Prai.

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan, mengesahkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Penanti itu ditahan di Kompleks Kastam dan Imigresen (CIQ) di Johor, kira-kira jam 11 malam tadi. "Beliau ditahan bagi membantu siasatan," katanya ketika dihubungi, pagi ini.

Sumber: Berita Harian Online

Fairus sudah dicekup. Bila pula giliran Datuk Seri Ali Rustam akan ditahan SPRM untuk membantu siasatan? Beliau telah didapati bersalah oleh Lembaga Disiplin UMNO.

Laporan terhadap beliau telah dibuat. Bila SPRM akan bertindak?

15 comments:

iTaCHie said...

fulamak sammil
akhir nya hg ada gak kuar cket cite mnampakkan hg ni betul2 anti rasuah..
jgn lupa bukan ali rustam sorang je
masih ramai jerung-jerung buas lg yg terlibat utk sprm cekup.
silap-silap klu sprm cekup semua malaysia nye parlimen kosong la
hahaha

Baginda Reformasi said...

salam...
mintak ambil perhatian dan tindakan kepada petualang agama ini.. lupakan sebentar parti anda.. please.. sebab ia dari MALAYSIA.. link nye..
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/03/petualang-agama-baginda.html

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/bangsat-yang-menghina-islam.html

POLIS ambil tindakan... kami nak rejam mereka sampai mati..

Anonymous said...

Apa citer pulak kes pita linggam dan kaitan Mahathir???Senyap jer...takkan kes ditutup kot..Takkan siasat acah2 je kot..Aku tahu hang sangat2 pro kepada DR.M dan anti anwar...Tapi apa citer sekarang???Takde apa2 tangkapan pun...Dalam ramai-ramai yang terlibat takkan sorang pun tak salah... Pita rakaman dah disahkan ori... Padahal pita rakaman dah disahkan ori...

Kalau betul TKM penang salah, aku pun sokong dia kena tanggkap, tapi SPRM ni nampak double standard...Makin lama makin menjadi2 double standard SPRM ni...

Mahadzir Khalid kantoi siap ada video lagi...dah dibangkitkan dalam parlimen...Apasal dirang tak jawab???

iTaCHie said...

2 yang ak pelik 2. klu betul fairuz salah ok biarkan dia dengan sprm 2 .tapi cmne plak ngan madey, dan beberapa lagi nama yang terbabit dalam dalam kes video tape lingam 2?apa sprm buat?kes ni pon senyap je. malahan apa yg lebih mengecewakan jawapan daripada manatan PM kesayangan ko bila disoal "i dont remember that,cannot recall" apa kes? macam mana plak boleh xingat? kata mastermind no.1 asia..... cm2 ke pemimpin yang korg sanjung selama ni.
hahaha
2 baru satu isu blum ugkit lg kes2 yg lain.

Anonymous said...

16 sept.anwar tipu rakyat malaysia dan dunia.nik aziz penah kate dap macam syaitan.hari ni berkawan dgn syaitan ok plak
cm2 ke pemimpin yang korg sanjung selama ni.
hahaha
2 baru skit isu blum ugkit lg kes2 yg lain.

Anonymous said...

Anwar boleh rancang...kalau tuhan tak izinkan memang tak jadi..Tapi dalam kelentong Anwar tu pun BN menggelabah giler...Bawak lari MP gi robongan korea...dah macam budak sekolah...haha...

DAP tu dah tentu la bukan islam...tak heran la kalau tak paham islam...yang ic tulis islam ni yang aku pelik...Kalau sebut hudud, umno nampaknya lagi fobia dari DAP...TV3 kerjanya laga-lagakan DAP ngan PAS pasal hudud...sepatutnya kita sesama islam janganlah gunakan isu hudud untuk jadi bahan bakar...nak guna isu lain terpulang...

DAP yang syaitan tu tak pernah pulak saman kerajaan kelantan pasal hudud...tapi umno pernah...Mungkin sebab tu la tok guru decide nak geng dengan syaitan DAP untuk menumpaskan bapak Sy#$^&$ UMNO..

Kalau nak kutuk pun tengok akhlak Tok guru banding ngan diri sendiri...Tak pun banding ngan Najib...Janganlah kuman seberang laut kita nampak, tapi babi hutan kat depan mata buat2 tak nampak...

Cuba ikhlas pada diri sendiri mengaku "Ya, Nik Aziz antara menteri besar terbaik,amanah dan bebas rasuah yang susah giler nak jumpa dalam UMNO"... Nik Aziz bukan perfect..tapi dalam malaysia ni cuba sebut MB UMNO mana yang boleh lawan dia??

iTaCHie said...

"2 baru sikit belum kes2 lain"
haha sbenar nye 2 je kes yg korg leh ugkit utk pro umno sbb diorg da xde modal. semua isu yg diungkit isu bodo yg akhirnya memakan diri sendiri. ya betul dlu pas pernah kata dap syaitan tapi diorg pk balik sekurg2 nya diorg 2 kafir klu nk lawan pas pon no wonder la. ni yang masalah nya pemimpin kesayangan korg 2 yg mengaku memartabatkan bgsa melayu dan agama islam sendiri menentang islam lagi teruk la daripada syaitan dap 2. malahan syaitan dap 2 pon sedia mendengar hujah pas mngenai hukum islam tapi Sy#$^&$ lagi satu 2 ada terbukak lom hati diorg nak mendgr?sekurg2 nya syaitan dap 2 ad yg menyanjungi pemerintahan khalifah terdahulu tapi Sy#$^&$ lagi satu 2 ada ke? sbb tu diorg da pk semasak-masak nya dpd lebih elok bkawan ngan syaitan 2 dpd berkawan ngan someone yg mngaku diri nya wali tp sbnarnya Sy#$^&$ bertopengkan manusia.

uban said...

jgn kwn dgn nuar.die syaitan brtopengkan manusia!!!

bdk2 pegi bcinte jelaa said...

nk kate anwar tipu peminpin2 umno jugk menipu..time mahadet nangis2 kate nk letak jawatan semua pegi pujuk...merayu2..tp bile die nk kuar umno..trus ckp duri dh kuar dr dgg laa..musuh dh xdadlm selimut la..skrg die msk blk..puji melagit..pelik sgguh hangpa..

Syammil said...

dato nasa lompat masuk pkr..nizar kata demokrasi..

dato nasa masuk umno balik..nik aziz kata pengkhianat..

pelik sgguh hangpa..(ayat bdk2 pegi bcinte jelaa)

iTaCHie said...

lompat dari buruk ke baik satu perbuatan yg bagus
tapi lompat dari baik ke buruk satu perbuatan yg bodoh

Syammil said...

benang yang basah cuba ditegakkan

iTaCHie said...

xde benang sapa2 yg basah kat cni.
beza cuma beza ideology dan pemahaman mengenai politik.ko kata umno benar dan ak sebalik nya. yang mngetahui Allah S.W.T jua

peace.....

Syammil said...

aku xkata umno tu betul semua..tp bg aku hg anggap pkatan tu sempurna..

iTaCHie said...

peh xsebut pon. jgn kerana ak megkritik umno ak sokong pakatan membabi buta. xla cm2 cuma klu dasar perjuangan UMNO berteraskan Islam maka ak akan sokong UMNO. pendirian ak macam pemimpin pas la. klu UMNO menjadikan Al-Quran sebagai asas pentadbiran maka diorg akan bubar kan PAS...